adscode
adscode

Bir kız çocuğu için babası kraldır

.

Bir kız çocuğunun hayatında babanın rolü

Araştırmalar veriler gösteriyor ki hayatımızın başlangıcında kurduğumuz ilk bağlar, yaşamımızın ilerleyen dönemlerinde kuracağımız diğer yakın ilişkilere dair izler taşıyor.
Özellikle çocukluk döneminde baba kız arasında kurulan bağ, bugün özel hayatımızda karşı cinsle tutun da sosyal hayatımızda dostumuzla, iş hayatımızda patronumuzla kurduğumuz ilişkileri dahi etkiliyor.
Babalar Günü’ne yaklaşırken ‘acaba ben nasıl bir babayım’ ya da ‘daha iyi bir baba nasıl olabilirim’ sorusunu aklından geçirenler için bu haftaki yazımı babalar ve kız çocukları üzerine yazmak istedim.
Bakalım siz nasıl bir babasınız ve kızınızla olan ilişkiniz nasıl?

Nasıl bir babasınız?

Prens baba:

Prens babalar, kızlarıyla çok yakından ilgilenen ve ona zaman ayıran kişilerdir. Onun gelişimine göre oyuncaklar alır ve oynarken eşlik eder. Bu babalara prens denmesinin sebebi kızlarına gerçek bir prenses gibi davran-malarıdır. Bu tür babaların kızları kendine güvenen, erkeklerle iletişim kurarken zorluk yaşamayan birey olurlar.

Dost baba:

Dost babalar, kızlarıyla zaman geçirmekten çok hoşlanır. Kızlarıyla geçirdikleri zaman onlar için en keyifli dakikalardır.

Bu babalar kızlarının yeni deneyimlerine açık olmasını destekler.

Dost babaların kızları her zaman onların desteğini arkasında hisseder.

O yüzden zor durumda kaldıklarında çıkış kapıları babalarıdır.

Örneğin, büyüdükleri zaman eşleriyle anlaşa-madıklarında babalarının onlara kapı açacağını bildikleri için verdikleri kararlar net ve cesur olur.

Hayalet baba:

Adından da anlaşılacağı gibi ortada görünmeyen babalardır.

Kızlarının yanında yer almazlar.

Bu babaları iki şekilde görebiliriz.

Bazı hayalet babalar eve uğramayacak kadar çok sık seyahat eder. Bazıları ise iş dışında hep evde kızı ile beraberdir ancak aynı evde iki yabancı gibi yaşarlar. Evde kızı ile oynamaz, vakit geçirmez.

Ya gazete okur ya televizyonda yarışma programı izler ya da yatar uyur. Kızlarının sorunlarını dinleyip çözüm konusunda onlara yardımcı olmazlar. Bu babalar, kızlarını sever ancak onunla ilgilenmekten kaçınır. Hayalet babaların kızları ergenlik ve yetişkinlikte ilişkilerinde ciddi sorunlar yaşayabilir.

Kayıp baba:

Eşinden ayrılmış, ne çocuğunun annesini arar ne bir çocuğu olduğunu hatırlar.

Bu tarz babaların kızları genellikle ailenin diğer erkek büyükleri; dede, amca, dayı, abi figürüyle büyümüştür.Sevgi ve ilgiyi çevresinden almaya çalışan, hep bir tarafı eksik olduğu için kalbindeki boşluğu tamam-lamaya çalışan ruhen arayışta olan kişilerdir.

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder