adscode
adscode

Beşiktaş rehabilitasyon ve mutluluk merkezi

Şenol Güneş takımı eski alışkanlıklardan kurtardı dominant Beşiktaş geri döndü Geldiği günden itibaren herkese dokundu Aboubakara Cenke Merte Rosierye Masuakuya Amire Redmonda

Eli kolu yetişse bize de dokunacaktı neredeyse! Şenol Güneş son 30 yılda bir mutluluk ve rehabilitasyon zinciri kurdu yurt sathında. Sayısız futbolcu bu zincirin Bursa, Trabzon ve Beşiktaş şubelerinde rehabilite olup zirve yaptılar kariyerlerinde.

Vodafone Park’ta üç perdeli bir oyun sahnelendi bu sene. Birinci perde çok tatsızdı, kariyeri orta sınıf takımları disip line etmek ve yukarı tırmandırmakla geçen bir teknik adama hiç alışık olmadığı bir dev kulübün anahtarları teslim edildi. O da iyi niyetle bildik lerini sahaya adapte etmeye çalıştı ama onun bil gisiyle kulübün genetiği ve hedefleri uyumsuzdu.

Valerien Ismael, topla çok oynama derdi olmayan, dominasyon hedeflemeyen, rakip kaleye örerek değil hep uçarak gitmek isteyen bir Beşiktaş hayali kurdu. Bu elbise, Süper Lig’in 65 yıllık devine uymuyordu haliyle. Çünkü Süper Lig’de 19 takımın 12-13’ü zaten Ismael’in stratejisiyle oynuyor! Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş’ın farklı bir şeyler yapmaları gerekiyor çoğunlukla.

Beşiktaş yönetimi Ismael’de gereğinden fazla ısrar etti ama en nihayetinde anahtarları klasik bir büyük takım hocası olan Güneş’e teslim ederek ikinci perdeyi başlattı Vodafone Park’ta. Bu perdede Şenol Güneş takımı eski alışkanlıklarından kurtarmak için çaba sarf ederek başladı işe. Ekim sonundan Şubat sonuna kadarki dört aylık bu süreçte Beşiktaş pragmatik takım hüviyetinden dominant oyuna döndü. Saha içinde 1-0’ı arayan-koruyan değil, ikiyi-üçü deneyen bir takım vardı artık. Bu arada Ismael döneminde kayıpları oynayan Cenk Tosun, Redmond ve Mert Günok gibi üç kritik adam kazanıldı bu perdede.

ARA TRANSFERDE KATTIĞI 5 İSİMDEN MAKSİMUM VERİM ALDI

Şenol Güneş yönetimindeki üçüncü ve son perdedeyse Beşiktaş, Mart-Haziran dönemini adeta bir fırtına gibi eserek tamamladı. Güneş, kış transfer döneminde takıma kattığı 5 adamdan bu dönemde maksimum verim almayı başardı. Aboubakar, Amir ve Colley direkt oynarken, Onur ve Maxim de kadroya derinlik kattılar.

Beşiktaş, Mart’ta üçte üç, Nisan’da beşte dört, Mayıs-Haziran’da da dörtte üç yaparak son üç buçuk ayı namağlup tamamladı. Bu dönem de şampiyon Galatasaray’ı, Fenerbahçe’yi ve Başakşehir’i ikişer, Adana Demir’i üç farkla mağlup ederek büyük maçlarda tulum çıkardı siyah-beyazlılar.

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder