adscode
adscode

Bayramın gözdesi vizesiz balkanlar Hem ucuz hem havalı

Bu bayramın en tutulan rotaları vizesiz yurtdışı turları oldu Hem yakın hem ucuz hem de Avrupa olsun ama vize derdiyle de uğraşmayayım diyenler Balkanları tercih etti

9 günlük bayram arifesinde kimi rotayı memleketine kimi tatil beldelerine kimi de yurtdışına çevirdi. Buna bir de yaz tatilini ekleyin. Gelin görün ki tatil demek, maddi yük de demek. Bodrum, Çeşme gibi popüler destinasyonlarda elbette her keseye uygun bir şeyler bulmak mümkün ama ortalama 4-5 gecelik her şey dahil bir tatil 30-40 bin lira civarı. Pansiyon tutayım deseniz... Bu kez fiyat 20 binlere düşüyor ama o da yemeksiz. “Avrupa’ya gideyim, havam değişsin” diyenin de işi zor. Çünkü bu sefer de kur ve Türk vatandaşlarının vize alırken yaşadığı sorunlar denkleme giriyor. Hem yakın hem ucuz hem de ‘keşfedilecek’ bir coğrafya olsun diyenler için bir şey yok mu? İşte yanıtı.

TÜRKİYE’DEN UYGUN

Tur Operatörleri Sözcüsü Cem Polatoğlu, randevu almak dahil vize sorunu sebebi ile vizesiz ülkelerin satıştaki payının iki katına çıktığını söylüyor ve “Balkanlar; Karadağ başta, Belgrad, Arnavutluk... Fas, Tunus, Mısır (kapı vizesi) ve Ürdün hayli popüler vizesiz seyahat noktaları. Buradaki işletmeler Türkiye’deki otelcilik kalitesinden bir ‘tık’ uzak ancak başka bir kültür, başka bir coğrafya keşfetmek, ucuz tatil yapmak isteyenlerin de tercihi. Kaldı ki bu bölgelerde tatil yapmak Türkiye’de Akdeniz ya da Ege’de tatil yapmaktan da ucuz” diyor.

EN UCUZU 279 EURO

Ne kadar ucuz? Yanıtı şu: “Antalya’da 4 gece 5 gün her şey dahil, deniz kenarı bir otelin ortalama fiyatı 30-40 bin. Tunus’ta ise denize sıfır, sabah ve akşam yemekleri dahil, dört yıldızlı bir otel, uçak dahil 4 gece 5 gün, 499 Euro - 12 bin TL. Güneyde bu fiyata dört yıldızlı otel bulamazsın. Daha ucuzu da var. Mesela 4 gece 5 gün vizesiz Belgrad turu; uçak-kahvaltı dahil 329 Euro - 8 bin; Tiran turu üstelik sahil bölge gezisi, uçak bileti dahil 279 Euro - 7 bin lira civarı. Bu fiyata uçak bileti bile yok.”

İŞTE 3 ROTA

NEDİR bu Balkanlar’ın alameti farikası? Arnavutluk’ta yaşayan gazeteci Gözde Akgüngör Pamuk, Arnavutluk, Karadağ ve Makedonya rotasını sizin için derledi.

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder