adscode
adscode

Ankarada Icardi ile şampiyonluk aşkı

Final maçlarının takımı G Saray yine kritik sınavı hata yapmadan geçti

G.Saray final maçlarının takımı. Her şey o 90 dakikaya bağlı ise o maçı sindirebilen usta ayaklara sahip. Ankaragücü orta sahayı kalabalık tuttu, pas bağlantılarını kesmek amacıyla oynamaktan ziyade oynatmayı hedeflemiş başkent ekibi.

Okan Buruk çıkardığı kadro ile istikrardan yana olduğunu gösterdi. G.Saray’ın 6 as oyuncusu kart sınırındaydı. G.Saray son 3 maçtır gol yemeden başkente geldi. Cumhuriyetin 100. yılında Ankara’da şampiyonluk turu atmak için çıkılmış maçtı.

Okan Buruk’un 30 yıl önce aynı gün oyuncu olarak kupayı kaldırdığı, dün aynı takımda teknik adam olarak şampiyonluk istediği bir maçtı. Hafta sonu Bundesliga’da yaşanan örnekler bu haftaki her maç farklı bir bakış açısı ve seyredilebilirlik getirmiş olabilir. Ankaragücü-G.Saray maçı hafta sonu oynanacak derbinin ısısının ayarını belirleyecekti. G.Saray kimseye bağlı kalmadan kendi göbeğini kendi kesecekti. F.Bahçe taraftarının kulağı başkentte ama sarı kırmızılıların gözü de kulağı da sahadaydı.

 

G.SARAY YAŞAMADI

Beşiktaş ve F.Bahçe’nin son maç veya bir önceki maçlarda şampiyonluk kaybetmesine şahit olundu. Fakat G.Saray için bu durum yaşanmadı. Takımların sahaya Kurtlar Vadisi müziği ile çıkmaları da ilginçti.

CEZA SAHASI iÇiNDE TAM BiR HAYALET ADAM: MAURO iCARDi

G.Saray soldan, sağdan baskı ile erken gol atıp fişi çekmek istedi. Nitekim Rashica’nın ortasında İcardi tek vuruşla golü gtirdi. Ceza sahasında bu adam tam bir hayalet. ‘İcardi nerede?’, ‘Nereye gitti?’, ‘Şimdi buradaydı!’ diye isyan ettirecek bir forvet, bir golcü.

İlk yarı itibari ile Tolunay Kafkas’ın maç öncesi hesabı tutmadı. Pas bağlantılarını tutmak için orta sahayı kalabalık tutmuştu. Oysa G.Saray kanatları kullanarak bu düşüncesini bertaraf etti. 15. dakikada Muslera, gole geçit vermedi, akabinde Taylan-Milson organizasyonu golü getirdi ve maç yeniden başladı. 24 yaşındaki Arda’nın İcardi ile sınavıydı bu maç. Bu eşleşme maçın kilidiydi. Milson enerjisi ve hareketliliği ile defansının dengesini zaman zaman bozdu. Taylan farklı bir motivasyonla oynadı. G.Saray’ın 2. golünde İcardi’nin yine becerisi ve Arda’nın acemiliği vardı. Ceza sahasında bu adam; GHOSTMAN (Hayalet adam). Zahid’in şutunda direk ilk yarının berabere bitmesini engelledi.

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder