adscode
adscode

Alanya adayımız henüz belli değil

Şu an 33 büyükşehrin belediye başkan adayı dışında hiçbir il veya ilçenin adayı belli değil Sanıyorum 15 gün içerisinde hepsi belli olacak ve tamamı kamuoyuna açıklanacak dedi

ADALET ve Kalkınma Partisi (AKP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, AKP İlçe Başkanı ve Alanya Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Güney’in geçen hafta Pazartesi günü hayatını kaybeden babası Turan Güney için yapılan tespih duası ve yemek için Cumartesi günü Alanya’daydı. Cenaze törenine katılamadığını ancak tespih duası ve yemeğe katılmak için özel olarak Alanya’ya geldiğini söyleyen Türel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağı iddialarına da açıklık getirdi.


‘ADAYLIK KONUSU KESİNLİK KAZANMADI’
Bu iddianın uzun süredir gündemde olduğunu ifade eden Türel, “Bu konuda son kararı Sayın Başbakan verecektir. Adaylarla ilgili resmi açıklama yapılmadan bu konuda bir şey söylemem doğru olmaz. Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun” dedi. Alanya’daki Alanya Belediye Başkan Aday Adayları Hasan Sipahioğlu, Hüseyin Güney, Kuddusi Müftüoğlu ve Mustafa Başak arasından hangisinin aday olacağının da henüz kesinlik kazanmadığını belirten Menderes Türel, “15 gün içerisinde büyükşehir adaylarımızın büyük bir çoğunluğunu açıklamış oluruz. Önümüzdeki Cuma günü Ankara'da il başkanları toplantısı var. 9 büyükşehrin adayını Sayın Başbakan o toplantıda açıklayacak. Ama Antalya aralarında yok, onu söyleyeyim” diye konuştu.


‘BAŞBAKAN 14 ARALIK’TA GELİYOR’
Şu ana kadar 22'si büyükşehir olmak üzere 33 belediye başkan adayının kim olacağı ile ilgili kararı verdiklerini ifade eden Türel, “Aday açıklanması süreci bir takım duygusal gelişmeleri ortaya koyabilir. Bizim hiç bir arkadaşımızla ayrımız gayrımız yok. AKP olarak Antalya'da adaylar kim olursa olsun birlik beraberliğimizi sağladığımız takdirde Antalya'daki seçimlerde iyi bir netice alacağımızdan kuşkum yok. Alanya’nın belediye başkan adayı ile ilgili kesinleşmiş bir şey yok, çünkü çalışmalarımız devam ediyor. 14-15 Aralık’ta Sayın Başbakan Antalya'ya gelecek. Belki bu program sırasında Alanya’nın adayı açıklanabilir, belki daha önce açıklanabilir” dedi.

 

 

 

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder