adscode
adscode

Alain Delon sanat koleksiyonunu neden satıyor

BÜYÜK bir resim ve heykel koleksiyonu olduğu biliniyordu Fransız aktör Alain Delonun

Koleksiyonundaki ilk çizimini 1964 yılında, 24 yaşındayken Londra’da satın alan Alain Delon, “Mirasım olarak gördüğüm iki şey var: Oyunculuk kariyerim ve sanat koleksiyonum. İkisiyle de gurur duyuyorum. İnsanlar bana satın aldığım eserler arasında ortak bir nokta olup olmadığını soruyor. Onlara şu cevabı veriyorum: Bu benim. Yıllar boyunca beni etkileyen, benimle konuşan ve bazen beni rahatlatan birçok tuval, heykel, çizim edindim. Bu eserler uzun yıllardır bana eşlik ediyor ve hayatımın bir parçası” diye açıklamıştı koleksiyonuyla olan bağını.

Ancak 87 yaşındaki aktör ani bir kararla ‘hayatımın bir parçası’ dediği sanat eserlerinin büyük bir bölümünü satışa çıkardı.

ÖTENAZİ ÖNCESİ Mİ

Alain Delon’un geçen yıl sağlık sorunları nedeniyle yaşam destek ünitesine bağlı olarak yaşamak istemediğinden ötenazi talep ettiği haberleri çıkmış ancak oğlu bunu yalanlamıştı.

Delon’un koleksiyonunu satış kararında belli ki sağlık sorunlarının etkisi büyük.

Raoul Dufy, The Bay of Sainte Adresse (1906)

‘Alain Delon: 60 Yıllık Tutku’ adıyla 22 Haziran’da Bonhams Paris tarafından düzenlenen müzayedede 83 lottan ikisi hariç eserlerin tamamı satıldı. 4 milyon ile 5 milyon dolar arasında bir fiyat getirmesi beklenen koleksiyon müzayedede 8.8 milyon doları yakaladı.

Artam.com’da yer alan habere göre müzayedenin en yüksek rakamlı yapıtı Raoul Dufy’nin Le Havre’daki sahil beldesinde gezinen insanları gösteren, 1966 tarihli ‘La baie de Sainte-Adresse’ tablosu oldu. 655 bin dolarlık düşük tahminle satışa sunulan bu eser 1.1 milyon dolarlık satış rakamına ulaştı. Eugène Delacroix’nun ‘Arab Horse Tied to a Stake’ adlı eseri ise 849 bin dolara satıldı.

Ünlü aktör, saat koleksiyonunu da 2012 yılında müzayedeyle 443 bin 875 bin Euro’ya satmıştı.

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder