adscode
adscode

Akşenerin ittifak stratejisi

Akşenerin ittifak stratejisi

'KEMAL Bey buraya gelecek...’ Bu söz ne bana ait ne de Meral Akşener’e...

Racon kesen bu söz daha çok siyaset dışı dünyada kullanılıyor. Ama izniniz olursa bu kez siyasete ilişkin olarak kullanmak istiyorum. Çünkü Meral Akşener, siyasi olarak racon kesmeye hazırlanıyor.

Gün geçmiyor ki Meral Akşener’den CHP ile ittifak ve 6’lı Masa’ya ilişkin yeni bir ifşaat gelmesin. Akşener seçimlerden sonra sürpriz bir çıkış yaptı. CHP ile ittifakın bittiğini açıkladı. Yerel seçimlere tek başlarına gireceklerini ilan etti. 2028 seçimlerinde de ittifak yapmayacaklarını söyledi. Hatta öyle ki İstanbul ve Ankara’nın kaybedilmesini dahi göze aldıklarını ifade etti.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ UMUTLU

Meral Akşener, çok sert çıkışlar yapıp ardından tam tersi işler yaptığı için ‘Acaba dediğini yapar mı, son anda yine rotayı ittifaklara kırar mı, İstanbul ve Ankara’da il bazlı işbirliğine girer mi?’ soruları oluşmaya başladı.

Akşener’in cumhurbaşkanlığına aday gösterecek kadar desteklediği Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ise her fırsatta ittifak kapısını açık tutmaya çalıştılar. İmamoğlu, “İstanbul İttifakı kurulabilir” dedi. Mansur Yavaş, daha köprülerin altından çok suların akacağına işaret etti.

KARARLILIK GÖSTERİSİ

İmamoğlu ve Yavaş ittifak için umutlu konuşurken İYİ Parti cephesinde yeni adımlar atıldı. Genel İdare Kurulu’nda seçimlere tek başına girilmesi kararının alınması, Akşener’in ittifak yapmayacakları konusundaki sözlerini ısrarla sürdürmesi ‘Acaba Meral Akşener bu kez kararlı mı?’ sorusunun sorulmasına yol açtı.

ADAYLARI AÇIKLAYACAK

Akşener, CHP’ye karşı kontrollü olarak gerilimi tırmandırıyor. CHP ile ittifak yapmayacağı konusunda, her defasında dozu daha da yüksek açıklamalar yapıyor. Dünden itibaren de adım atmaya başladı. Dün CHP’nin kalesi olan İzmir’deydi. Ümit Özlale’yi İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak ilan etti.

Akşener, bu stratejisini sürdürecek. Ne zamana kadar? CHP kurultayına kadar adaylığı kesinleşmiş birkaç ismi daha açıklayacak. Böylece Kılıçdaroğlu’na ne kadar kararlı olduğunu gösterecek.

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder