adscode
adscode

AK Parti bu tuzağa düşmemeli

AK Parti yerel seçimlere CHP ise gergin bir şekilde kurultaya hazırlanıyor

Diğer muhalefet partilerinde bir kaos havası hâkim. Belli ki kaybedilmiş seçimin hesaplaşması bir süre daha devam edecek. Muhalefetin lideri olan CHP’de kimin genel başkan olacağı netleşmeden, muhalefet istikrara kavuşamaz. Çünkü muhalefette tüm hesaplar CHP’ye göre yapılıyor.

Ama AK Parti’nin muhalefet cephesindeki kaos ortamını yanlış değerlendirmemesi gerekiyor.

Muhalefet seçim öncesinde nasıl olsa “Hayat pahalılığı AK Parti’yi götürür, bizi getirir” dedi. Ama yanıldı. AK Parti’nin de nasıl olsa muhalefetteki bu dağınıklık bize İstanbul ve Ankara’yı kazandırır diye düşünmemesi lazım. AK Parti’nin düşeceği en büyük tuzak olur.

SEÇİM KAZANMA USTASI

Elbette ki Cumhurbaşkanı Erdoğan bir seçim kazanma ustası. Şimdiye kadar girdiği her seçimi kazanması bunu göstermiyor mu? Bu açıdan Türk siyasetinde ikinci bir örnek yok. Cumhurbaşkanlığı seçimini kazandığı gece yerel seçimleri hedef olarak gösterdi. Ayrıca gazetecilerin siyasetçilere akıl verme, yol gösterme gibi bir görevlerinin olmadığına inanırım. Bizim görevimiz haber vermek ve yorum yapmaktır. Bu çerçevenin dışına da çıkmamaya özen gösteririm. Ancak bu, gözlemlerimi aktarmaya ve yorum yapmama engel değil.

MORAL VE

MOTİVASYONU ARTIRDI

1- Seçimlerin kazanılması AK Parti’de büyük bir moral üstünlüğüne neden oldu.

2- Muhalefet cephesinde yaşanan dağınıklık AK Parti’nin yerel seçimlere ilişkin umutlarını artırdı.

3- Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu arasında yaşanan liderlik kavgası, İstanbul seçimlerini kazanma umudunu yeşertti.

4- İYİ Parti’den gelen “Millet İttifakı bitmiştir” açıklaması moral ve motivasyonu artırdı.

5- HDP’nin yerel seçimlerde aday çıkaracağını söylemesi kazanma isteğini kamçıladı.

Bunlar yerel seçim öncesinde AK Parti’nin kazanç hanesinde yazan unsurlar.

AMAN DİKKAT

Ekrem İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasındaki taht kavgası, muhalefetteki dağınıklık, İYİ Parti’nin “Millet İttifakı bitti” açıklaması, HDP’nin aday çıkaracağız sözleri AK Parti’nin rehavete kapılmasına neden olmamalı. Elbette ki muhalefet krizi iktidarın işine yarar ama seçim kazanmaya yetmeyebilir.

Neden?

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder