adscode
adscode

Adaylar yüzde 50 üye yüzde 25 üye olmayan yüzde 15 STK yüzde 10 Genel Merkez oyuyla belirlenmeli Önseçime karşı yeni bir öneri

CHP de tüzük gereği her yere adaylık seçimleri için üyelerle ön seçim kuralı yaşama geçirilmesinin iyi bir kazanım olduğu söylenmektedir

Bence bu bile kronikleşen, kangrene dönüşen sorunları çözmeyecektir hatta sorunun başka mecralara taşınmasına neden olur. Herkesin partili olmayan akrabasını, hemşehrisini, belediye başkanlarının da tüm çalışanlarını partiye üye kaydederek sorunun daha farklı mecralara taşınmasına neden olacağı gibi, buradan da iyi sonuç çıkmaz. Sadece parti üyeleriyle değil, içinde halkın olduğu bir ön seçim gerçekçi olur.

Örneğin; Karşıyaka’da belediye başkanlığı için ön seçim yapalım. Parti üyeleri başkan adayları için oy kullandıklarında bu kullanılan oylar, yüzde 50 parti üyesi olmayan, parti üyesi ile aynı sayıda Karşıyaka’da yaşayan vatandaşların kullanacağı oyları yüzde 25, ilçede bulunan içindeki parti üyesi olmayan STK üyelerinin kullanacağı oyları yüzde 15, Genel Merkez’in oyu da yüzde 10 kabul edilecek bir sistemle başkan seçilirse gerçek halkın seçtiği belediye başkanı seçilmiş olur.

Bugün sevinçle karşılanan önseçim ile aday belirleme yöntemi bu haliyle bile iyi sonuçlar vermemektedir ancak değişim olarak adlandırılabilir. Yetkin belediye başkan adayının seçimi, ilçenin değişik yerlerinde kurulacak sandıklarla bayram havasında gerçekleşirse hiçbir zaman halka rağmen belediye yönetiminde başarılı olmayacak Başkan adayları seçilemez. Halk da daha iyi bir belediyecilikte mutlu ve mesut yaşar. CHP bunu milletvekilliği ve genel başkanlık seçimlerinde de uygulayarak Türkiye’ye örnek olma şansını yakalayabilir. Demokrasi önce partilerde yaşama geçmeli ki sonra ülkede yaşama geçirilmesi daha kolay olsun. Basri KOYUNCUOĞLU

GÜNÜN SÖZÜ

“23 Haziran bu şehir için demokrasinin zaferidir. Vakti gelmiş bir değişimin önünde durulamaz.”  Ekrem İMAMOĞLU

5. LEVENT DE ADAY

İktidar kanadından il sayısının 100’e çıkartılacağı söylentilerinden sonra aday olmak isteyenlerin sayısı artıyor. Dünkü aday adaylarından sonra okurlarımızdan gelen bazı önerileri de şöyle: İstanbul: 5. Levent, Hadımköy, Kıraç, Kurtköy; diğer ilçeler Ege’den Fethiye, Edremit, Akhisar ve Nazilli. İlçe isimleri geldikçe listeyi yayınlayacağız.

BATI ÜLKELERİNİ GEÇİYOR

DESAM Başkanı Gürkan Avcı, özel okullarda yemeği, servisi, forması, yardımcı kitabı ve kayıt parasıyla birlikte bir öğrencinin maliyetinin en az 85 bin TL ila 200 bin TL’yi bulduğunu belirterek, özel okulların fiyat politikasını eleştirdi.

BODRUM YARIMADASI ÇOK GERGİN

Şikâyet fırtınası Bodrum’da kasırgaya dönmek üzere. Herkes her şeyden şikâyetçi. Günlük yaşamdaki çok ciddi sorunların çözümsüz kalması, kent sakinlerini de yerli-yabancı turistleri de kızdırıyor. Bitmek bilmeyen altyapı çalışmaları, bu çalışmalardaki laubalilik ve beceriksizlik, otorite karmaşası, birbiriyle çelişen yasalar ve yönetmelikler, güzelim Bodrum’a darbe üstüne darbe vuruyor.

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder