adscode
adscode

442deki bagaj sorunu yeni otobüslerle çözülecek

SeGeçen hafta 442’den yükselen isyan sesleri başlıklı köşe yazımda EGOnun 442 numaralı AŞTİ Kızılay ve Esenboğa otobüsleri için Ankaralıların sosyal medyadaki çağrıları

Sevgili Hürriyet okurları... Geçen hafta ‘442’den yükselen isyan sesleri’ başlıklı köşe yazımda, EGO’nun 442 numaralı AŞTİ-Kızılay-Esenboğa otobüsleri için Ankaralıların sosyal medyadaki çağrılarına yer vermiştim.

Gelen çağrılar arasında en çok öne çıkan konu ise bagaj sorunuydu.

EGO otobüslerine bagajlarıyla binmekte zorlandıklarını belirtenler, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) EGO Genel Müdürlüğü’nden ‘bagajları yerleştirmek için özel tasarım’ talep ediyordu. Yolculuğun ayakta çekilmediğini belirten yolculardan bazıları da farklı semtlerden Esenboğa’ya otobüs istiyordu. EGO Genel Müdürlüğü, bu yazıma yanıt/açıklama gönderdi.

Şehirler arası tipinde yolcu bagaj kapasitesine sahip 15 adet otobüsün ekim ayında hizmete alınacağını belirten EGO, başka semtlerden sefer konulmasının ise mümkün olmadığını belirtti. İşte gelen açıklama:

BELKO’NUN SÖZLEŞMESİ 4 NİSAN’DA BİTTİ

“Kuruluşumuz EGO Genel Müdürlüğü’nce Esenboğa Havalimanı ile şehir merkezi arasında yolcu transferinin sağlanması amacıyla 442 Havalimanı-Kızılay hat numarası ile güzergâh tahsis edilerek hizmet verilmekteyken, 2013 yılında Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kararı ile bu güzergâhta 10 yıl süreyle toplu taşımacılık hizmeti, Belediye iştiraki olan Belko Ankara Kömür Asfalt Enerji İnş. San. Tic. Ltd. Şirketi’ne (BELKO) sözleşme imzalanarak devredilmiştir. BELKO tarafından yapılan ihale sonucunda, Ankara Şoförler A.Ş. ihaleyi kazanmış ve bu güzergâhta çalışmak üzere 10 yıllık bir sözleşme imzalanmıştır. Sözleşme, 4 Nisan 2023 tarihinde sona ermiştir. Aralık 2022 tarihi itibarıyla Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne (DHMİ) Belko Air (Ankara Şoförler A.Ş.) araçlarınca verilen servislerin 4 Nisan 2023 tarihinden itibaren sona ereceği, bu güzergâhta kuruluşumuz araçları ile hizmet verilmeye başlanacağı bilgisi verilerek, araçlarımıza havalimanı içerisinde yer tahsisi yapılması yönünde gerek resmi yazı ile gerekse şifahen talepte bulunulmuş olup, talebimizin uygun görülmediğine dair cevabi bilgilendirmede bulunulmuştur.

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder